PREDSTAVLJANJE KNJIGE: „ OD OSIJEKA DO SANTIAGO DE COMPOSTELE “
25. ožu 2024.
25. 03. 2024.
03. 04. 2024.
Događaj je protekao!
18:00

Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo Vam s ponosom donosi

PREDSTAVLJANJE KNJIGE:

„ OD OSIJEKA DO SANTIAGO DE COMPOSTELE “

Autori: Biljana Brdar, Ivica Miložić Miža

Vrijeme: Srijeda, 3.4.2024. u 18:00 sati
Mjesto: Memorijalni centar Matije Petra Katančića, Valpovo

Besplatan ulaz!

O publikaciji:

Knjiga “Od Osijeka do Santiago de Compostele” donosi životnu i hodočasničku priču Ivice I Biljane, dvoje jednostavnih ljudi koji su se odlučili na sasvim neobičan pothvat. Propješačili su gotovo 3300 kilometara od svojega doma u Osijeku do Svetišta sv. Jakova. Na tome putu, prolazeći brojne pustolovine, upoznajući nove i srećući neke poznate ljude, pričaju priču o naporima i ljubavi koja je potrebna kako bismo ishodali svoj Put života. Knjiga obiluje brojnim epizodama, anegdotama, prekrasnim fotografijama prirode i susreta, ali i vrlo korisnim savjetima za sve one koji će se upustiti u avanturu zvanu „Camino“. A za one koji će iz udobnosti svojega doma prolaziti Put s Ivicom i Biljanom, knjiga će ponuditi prekrasne i žive scene gradova, ljudi, svetišta i osobnih priča koje su nadasve inspirirajuće.

O autorima:

Biljana Brdar, rođena je 1967. godine u Đakovu, ali od treće godine živi u Osijeku. Završila je glazbenu i srednju kemijsku školu te Prehrambeno – tehnološki fakultet u Osijeku. Cijeli radni vijek provela je u financijama velike distribucijske tvrtke. Majka je dviju kćeri. Aktivna je planinarka i hodačica na duge staze, ljubiteljica prirode, putovanja i plesa. Zagovornica je zdravog i aktivnog života.

Ivica Miložić – Miža, rođen je 1971.godine u Osijeku. Srednju obrtničku školu i Teološki fakultet završio je u Osijeku, stekavši zvanje teologa. Otac je četvero djece. Gorljivi je zagovornik hodanja, planinarenja i boravka u prirodi. Svoju karijeru započeo je kao dragovoljac Domovinskog rata u Hrvatskoj vojsci. Nakon skoro trideset godina provedenih u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske otišao je kao viši časnik (bojnik) u mirovinu. U svojoj uspješnoj vojnoj karijeri stekao je više odlikovanja, spomenica, diploma civilnih i vojnih učilišta te plaketa i zahvalnica za svoj rad u stvaranju i razvoju Oružanih snaga Republike Hrvatske. Dugo se godina bavio planinarstvom, bio planinarski vodič društvenih izleta, te aktivno sudjelovao u radu planinarskih društava i Stanice planinarskih vodiča Slavonije. Oboje su dugogodišnji članovi Planinarskog društva Zanatlija iz Osijeka i nositelji najvišeg priznanja Hrvatskog planinarskog saveza. Do sada su isplaninarili sve najviše vrhove Republike Hrvatske i ishodali tri Camina: Camino Frances (2018.), Camino Primitivo (2019.) I Camino del Norte od kuće iz Osijeka (2022.).

Posveta: „Za našu obitelj i domovinu koje su nam silno nedostajale dok smo tražili istinu na svom Putu života.“

Komentari su zatvoreni.

Skip to content