Predstavljanje knjige „Gdje misli nestaju” autora Damira Šanteka
13. stu 2023.
13. 11. 2023.
16. 11. 2023.
Događaj je protekao!
18:00

U četvrtak, 16.11.2023. u Multimediji Gradske knjižnice i čitaonice Valpovo održat će se jedno vrlo zanimljivo putopisno predavanje koje će voditi planinar i putopisac Damir Šantek.

Damir Šantek rođen je 1965. godine u Zagrebu.  Kao menadžer radio je u Hrvatskoj poštanskoj banci, Sberbanci, Volksbanci i Magmi, a danas predaje u Srednjoj školi u Oroslavju. Objavljivao je fotografije u brojnim časopisima, a osvojio je i brojne nagrade i prva mjesta na foto-natječajima poput National Geographic Hrvatska i Österreichischer Alpenverein. Planinario je i ronio po svim kontinentima osim Australije. Putopise i danas objavljuje u časopisima Hrvatski planinar, Scubalife, Outdoors i Planinski vestnik.

Valpovačkoj publici ovaj putopisac predstaviti će i svoju najnoviju zbirku „Gdje misli nestaju” koja se sastoji od 34 putopisa u kojoj nas upoznaje s ljepotama brojnih manje dostupnih dijelova Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe, a dva su teksta posvećena zanimljivostima Dugog otoka i plitvičkog Medveđaka. Nadahnutim tekstovima i predivnim fotografijama tako su nam približeni neki od najviših vrhova svijeta, spektakularne špilje, veličanstveni klifovi i mnogi drugi atraktivni prirodni fenomeni. Predstavljanje knjige i putopisno predavanje počinje u 18,00 sati.

Komentari su zatvoreni.