Počinje još jedan Mjesec hrvatske knjige
12. lis 2022.
12. 10. 2022.
15. 10. 2022. - 15. 11. 2022.
Događaj je protekao!

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je manifestacija koju od 1995. godine organiziraju i realiziraju, u suradnji s Programskim i organizacijskim odborom manifestacije, Knjižnice grada Zagreba. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Tijekom mjesec dana (15. listopada – 15. studenoga) nastoji se na državnoj, ali i na lokalnim razinama što intenzivnije govoriti o knjizi i deja je okupljati na različitim programima sve one koje knjiga istinski zanima.

Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2022. odlučio je da ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige bude posvećen mladima jer je upravo 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih.

Tema glasi Generacija K, čime se aludira na postojeće podjele generacija (generacija Y, generacija Z…). Tom temom želi se skrenuti pozornost na prilagodbu knjižnica potrebama novih generacija, ali i ukazati na specifična obilježja današnjih mladih – mobitel u ruci, ekološku osviještenost, kao i osamljenost i zabrinutost – te istaknuti kako im knjižnica odnosno knjiga može pomoći. Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je  Misli na sebe – čitaj!

Komentari su zatvoreni.