KOMEDIJA “ĆIRO”
16. svi 2023.
16. 05. 2023.
22. 05. 2023.
Događaj je protekao!
20:30

Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo i Turistička zajednica Grada Valpova

Vam donose:

KOMEDIJU:

„ ĆIRO “

Vrijeme: Ponedjeljak, 22.5.2023. u 20:30 sati
Mjesto: Centar kulture „Matija Petar Katančić“ Valpovo

Pretprodaja ulaznica: TZ Grada Valpova, Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo te 1 sat prije početka predstave

Cijena: 8,00 €

Redatelj: Tarik Filipović
Odabir glazbe: Tarik Filipović
Scenograf: Ivica Mamić
Kostimografkinja: Vedrana Rapić
Oblikovatelj svjetla: Igor Petrovski

Oblikovanje vizualnih komunikacija: Mario Jurjević
Fotografkinja: Ines Stipetić

Igraju:

TARIK FILIPOVIĆ

Trajanje: 80 minuta

Ova monodrama o životu Miroslava Ćire Blaževića autorski je projekt jednog od najpoznatijih glumaca u regiji – Tarika Filipovića.

Nogomet, kao nijedan drugi sport, izaziva buru reakcija, o njemu se polemizira, obožava ga se i napada. Stadioni, navijanja, reprezentacije, svjetska, europska prvenstva, sve to toliko obilježava svakodnevicu da se ti važni datumi gotovo mogu upisivati u kalendar kao državni praznici. Euforija je do vrhunca, stoga se tema ove monodrame nametnula sama. No, osim nogometa u širem smislu, ovdje je u središtu pažnje nešto mnogo zanimljivije. Osoba, karakter, jedna nogometna ikona, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda.

Što je Ćiro Blažević predstavljao za Tarika kroz njegovo sazrijevanje, kao čovjeka i kao strastvenog nogometnog navijača?

Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva vidjet ćemo kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu.

Osebujan i neponovljiv nogometni trener svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. čije rečenice citiraju dan danas, njegovo slavno “sine moj”  dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content