KAKVU VODU PIJEMO U VALPOVU I BELIŠĆU?

Povodom Svjetskog dana zdravlja, Ekološka udruga Eko-Karašica i Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo, u četvrtak, 06. travnja 2017. godine, organiziraju tribinu na temu kvalitete vode na području Valpova i Belišća.

Zapanjujuća činjenica, koju smo naučili još u osnovnoj školi, jest da voda čini 70% našeg

 tijela. Ta voda mora se obnoviti svakih pet do deset dana. Za sve što tijelo čini, potrebna mu je voda. Ona izgrađuje, regulira, prenosi, čisti i pomaže hraniti svaki pojedini dio tijela. Kvaliteta vode koju pijemo znatno može utjecati na naše zdravlje i upravo je zato od životne važnosti piti samo najčišću vodu.

Na pitanje kakve je kvalitete voda koju pijemo u Valpovu i Belišću, odgovor će dati stručnjaci koji sudjeluju na tribini: dipl. ing. Vera Santo, voditeljica Odjela za ispitivanje vode i zraka Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, izv.prof.dr.sc. Mirna Habuda–Stanić, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i dipl.ing.Mate Pušić, direktor Dvorca d.o.o.

Moderator tribine je dr.sc.Dinko Župan. Očekujemo Vas s radošću u 18,00 sati u Multimediji Gradske knjižnice i čitaonice Valpovo.