PRIKLJUČAK ZMG

POČETAK RADOVA NA IZGRADNJI PRIKLJUČKA ZONE MALOG GOSPODARSTVA II U VALPOVU NA DRŽAVNU CESTU D-34 I IZGRADNJI JAVNE RASVJETE NA RASKIRŽJU DRŽAVNE CESTE D-34 SA ŽUPANIJSKOM CESTOM PREMA BOCANJEVCIMA 

Početkom ovog tjedna započeli su radovi na izgradnji priključka Zone malog gospodarstva II u Valpovu na državnu cestu D-34 (obilaznica Valpova). 

Riječ je o projektu Hrvatskih cesta d.o.o., u sklopu kojeg će se izvesti i radovi na izgradnji objekata i uređaja javne rasvjete na raskrižju državne ceste D-34 s ulicom Ljudevita Gaja u Valpovu i županijskom cestom prema Bocanjevcima. 

Nakon provedenog postupka javne nabave, kao najpovoljniji izvođač radova odabrana je tvrtka Osijek-Koteks d.o.o. Ukupna vrijednost radova iznosi 1.031.110,55 kn s PDV-om, od čega iznos od 56.130,00 kn predstavlja troškove nadzora. Investiciju u cijelosti financiraju Hrvatske ceste d.o.o., dok je Grad Valpovo osigurao sredstva za projektnu dokumentaciju te se obvezao preuzeti troškove potrošnje električne energije na navedenim objektima. 

Sukladno zaključenom Ugovor s izvođačem radova, planirani rok za završetak radova je početak svibnja ove godine.

Ostvarenjem ovih projekata postići će se viši stupanj sigurnosti prometa na cestama, izravna prometna komunikacija poduzetnika iz poslovnih zona K-VI i ZMG II, kao i smanjenje štetnih emisija poput buke i ispuštanje CO2 u okoliš, rekao je gradonačelnik Leon Žulj, koji je istaknuo da je ovaj projekt rezultat dobre suradnje Grada Valpova i Hrvatskih cesta d.o.o.