PUŠTANJE U TRAJNI RAD ELEN PUNIONICE ZA ELEKTRIČNA VOZILA U VALPOVU

pozivamo Vas na puštanje u trajni rad prve ELEN punionice za vozila na električni pogon u Valpovu, koje će se održati u četvrtak, 9. ožujka 2017. godine, u 13 sati, u ulici Ive Lole Ribara bb u Valpovu.

Punionicu će svečano otvoriti Leon Žulj, gradonačelnik Grada Valpova, i Domagoj 

Puzak, zamjenik voditelja  tima za eMobilnost HEP grupe. ELEN punionica u Valpovu postavljena je temeljem „Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila“, gdje je Grad Valpovo dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP je ugradio punionicu uz tehničku podršku Elektroslavonije Osijek, Pogona Valpovo.

HEP je do sada u Hrvatskoj postavio i pustio u pogon 35 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima. U fazi realizacije priključka na elektroenergetsku mrežu nalaze se punionice u Čakovcu, Dubrovniku, Našicama, Gospiću, Otočcu, Novom Vinodolskom, Pagu, Braču i ostalim gradovima.

Također, kroz sufinanciranje od strane Europske unije, HEP priprema otvaranje brzih punionica na autocestama koridora TEN-T.

Za razvojni projekt eMobilnosti te promicanje elektromobilnosti u Hrvatskoj, HEP-u je krajem 2016. godine dodijeljena titula Ambasadora alternativnih goriva.

 

S poštovanjem,

SEKTOR ZA KORPORATIVNE KOMUNIKACIJE