POSTAVLJANJE SVJETLOSNO PROMETNE SIGNALIZACIJE

POSTAVLJANJE SVJETLOSNO PROMETNE SIGNALIZACIJE NA RASKRIŽJU KOLODVORSKE I ZIRNSKO-FRANKOPANSKE ULICE U VALPOVU

Početkom mjeseca ožujka ove godine Ministarstvo unutarnjih poslova RH donijelo je odluku o prihvatu projekta Grada Valpova pod nazivom „Postavljanje svjetlosno prometne signalizacije na raskrižju Kolodvorske i Zrinsko-Frankopanske ulice u Valpovu“.

Riječ je o projektu kojeg je Grad Valpovo nominirao na javni poziv Ministarstva unutarnjih poslova RH krajem protekle godine.

Ukupna vrijednost projekta procijenjena je u iznosu od 450.000,00 kn, od čega se MUP obvezao sufinancirati iznos od 315.000,00 kn iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa namijenjenih za sanaciju opasnih mjesta. Preostali iznos sredstava osigurao je Grad Valpovo u Proračunu za 2017. godinu.

Raskrižje Kolodvorske i Zrinsko-Frankopanske ulice u Valpovu mjesto je stalne ugroze sigurnosti cestovnog prometa, a detektirano je kao opasno mjesto i od strane Policijske uprave Osječko-baranjske. Uslijed učestalih prometnih nezgoda koje su se dogodile tijekom posljednjih mjeseci na tom raskrižju Grad Valpovo postavio je pragove za usporavanje brzine vozila kao privremeno rješenje. 

Realizacijom ovog projekta, odnosno postavljanjem semafora na predmetnom raskrižju povećat će se sigurnost prometa koji je na tom mjestu vrlo intenzivan, smanjit će se broj prometnih nezgoda, te će se povećati i sigurnost uključivanja na glavnu prometnicu zbog smanjene preglednosti. 

U narednom razdoblju Grad Valpovo će pokrenuti postupak javne nabave za odabir najpovoljnijeg izvođača radova, nakon čega će se s istim zaključiti ugovor i krenuti u realizaciju navedenog projekta.