PUNIONICA ZA ELEKTRIČNA VOZILA

POTPISAN SPORAZUM O IZGRADNJI PRVE PUNIONICE ZA ELEKTRIČNA VOZILA U VALPOVU

Krajem proteklog tjedna gradonačelnik Grada Valpova, Leon Žulj, potpisao je s predstavnicima tvrtke Hrvatska elektroprivreda d.d. Sporazum o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje

elektromotornih vozila. Riječ je o razvojnom projektu HEP Grupe poznatim pod nazivom e-Mobilnost, osnovu kojega čini ideja da se električna energija iz obnovljivih izvora koristi kao pogonsko gorivo za električna vozila (ELEN). 

Sukladno potpisanom Sporazumu na lokaciji parkirališta Centra kulture „Matija Petar Katančić“  u Valpovu izgradit će se punionica za elektromotorna vozila, koja će biti javno dostupna svim fizičkim i pravnim osobama. 

Realizacijom navedenog projekta te daljnjim poticanjem korištenja obnovljivih izvora energije smanjit će se emisija stakleničkih plinova i utjecaj na okoliš, povećat će se energetska učinkovitost, a doći će i do smanjenja ovisnosti o drugim energentima koji uvelike zagađuju okoliš.

Punionica za električna vozila bit će postavljena na navedenoj lokaciji u roku od trideset dana, odnosno nakon što tvrtka Hrvatska elektroprivreda d.d. ishodi svu potrebu projektnu dokumentaciju te sve potrebite dozvole koje prethodne realizaciji samog projekta. 

Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na iznos od cca 100.000,00 kn.