INFORMACIJA  

o zahtjevu za ocjenu o potrebi procjene utjecaja na okoliš za zahvat Sanacija postojećeg nasipa lijeve obale rijeke Vučice (rkm 10+821,00 do rkm 11+252,00) uz rekonstrukciju postojećeg i izgradnju novog cijevnog propusta s ustavom

 


 

 

 

Na ovoj stranici želimo vam prikazati fotografske i video zapise sa kulturne manifestacije "Ljeto valpovačko".

FOTO GALERIJA 2016. (foto knjiga)

VIDEO 2016. (HD 720)

 

VIDEO ZAPISI „LJETO VALPOVAČKO 2016.“

 

OTVORENJE 48. LJETA VALPOVAČKOG

OPERA: GAETANO DONIZETTI „LJUBAVNI NAPITAK“

- Operni ansambl Umjetničke akademije u Osijeku

https://youtu.be/PzyulKM2l7I

 

Dvorac Prandau-Normann

2. REUNITED FESTIVAL

https://www.youtube.com/watch?v=XkOcPnplbAo

 

Trg kralja Tomislava

DANI VINA, TURIZMA I CIKLOTURIZMA U VALPOVO

https://youtu.be/-1TaLXS3xK0

 

OTVORENJE IZLOŽBE „ASTRONOMSKA FOTOGRAFIJA“

https://youtu.be/ayjAB8_VzA8

 

ZUMBA® FITNESS MASTER CLASS

https://youtu.be/TRb91cnbQIQ

 

Dvorac Prandau-Normann

GROFOVSKI LOV

https://youtu.be/irR3aO-h5Wo

 

Dvorac Prandau-Normann

OTVORENJE IZLOŽBI:

https://youtu.be/H_Nl1lpbv8M

 

Centar kulture „M. P. Katančić“

PROMOCIJA  21.  VALPOVAČKOG GODIŠNJAKA

https://youtu.be/c-d3y75gQ2M

 

Kapelica Sv. Trojstva

KONCERT PJEVAČKIH ZBOROVA

https://youtu.be/arjVlCEfb2A

 

Dvorac Prandau-Normann

DJEČJA SMOTRA FOLKLORA

https://youtu.be/M48vmi5wXfo

 

Trg kralja Tomislava

PROMENADNI KONCERT PUHAČKOG ORKESTRA DVD-a VALPOVO I NASTUP MAŽORETKINJA GRADA VALPOVA

https://youtu.be/hH1sZzafI6c

 

Športsko igralište Srednje škole Valpovo

III. „SLAMA KUP” – NATJECANJE JAHAČA U BRZINI I SPRETNOSTI / KULENIJADA 

https://youtu.be/LNOySpE-Qug

 

Dvorac Prandau-Normann

REVIJA PJEVAČA AMATERA

https://youtu.be/KRps6Yrb9Ak

 

Dvorac Prandau-Normann

„VAŠAR LJETA VALPOVAČKOG“ EKO-ETNO SAJAM

https://youtu.be/zhM3zEgIONs

 

SVEČANA POVORKA FOLKLORNIH SKUPINA I ŠOKAČKIH ZAPREGA

https://youtu.be/M6TDwgWDJX0

 

Dvorac Prandau-Normann

SMOTRA FOLKLORA

https://www.youtube.com/watch?v=c84_FrVpA7Q 

______________________________________________________________

KNJIGA FOTOGRAFIJA „ 48. LJETO VALPOVAČKO“ - 2016.

Ova knjiga fotografija uradak je članova Fotokluba Valpovo.

Fotoklub Valpovo osnovan je 15. veljače 2002. godine. Članica je Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće i Hrvatskog fotosaveza. Prihvaćanjem temeljnog programa Hrvatskog fotosaveza i usvajanjem novih statutarnih, programskih, organizacijskih i etičkih vrijednosti rada i djelovanja udruge, stvorena je realna postavka i mogućnost organiziranog rada i usavršavanja svih članova, od najmlađih do najstarijih dobnih skupina. Entuzijazam, znanje, organiziranost, kvaliteta, istrajnost i odgovornost, vrijednosti su koje rese članove i fotoklub kao cjelinu.

Do danas bilježimo niz nagrada i priznanja; navedimo najznačajnije: preko 50 međunarodnih priznanja mladim fotografima, dva hrvatska državna prvaka iz fotografije, najbolju mladu fotografkinju u RH starosti do 21. godine, status najboljeg fotokluba u Hrvatskoj, 2011. i 2015. i državnu nagradu „Faust Vrančić“, 2012. godine. Osim toga, fotoklub je tijekom kontinuiranog rada od 14 godina, postavio preko stotinu zapaženih izložbi.
Fotoklub Valpovo koji djeluje pod motom „Ljubav prema fotografiji“, svome je gradu Valpovu s ljubavlju, u lepezi ponude raskošnog fotografskog izričaja, na poseban način, odgovorio na poziv fotografiranja i snimanja kulturne manifestacije „48. Ljeta valpovačkog“ organiziranog 2016.godine.

Ljeto valpovačko, manifestacija amaterskog kulturnog stvaralaštva Valpovštine, složena je i zahtjevna višednevna organizacija. U svom desetodnevnom sadržaju priređeno je 17 različitih priredbi ali i veliki broj kulturnih događanja na odvojenim lokacijama. Sve zabilježiti, fotoaparatima i kamerama, nije bio posao za pojedinca već složen i zahtjevan zadatak za brojne članove fotokluba s dobrom postavljenom organizacijom i koordinacijom.
U projektu snimanja, fotografiranja, obradi i pripremi fotografija sudjelovalo je 17 članova Fotokluba Valpovo. Predano je 11.881 (118 GB), a izabrano je 1.627 fotografija (11,2 GB) i snimljeno na DVD. Snimljeno je 16 sati video materijala u HD kvaliteti. Monitirano je 3 DVD-a. Utrošeno je više stotina aktivnih radnih sati.

Ovdje ponovno svjedočimo da je završna fotografija odista tisuću puta više od pritiska na otponac fotoaparata. Ovu manifestaciju fotografirali su: Anita Arambašić, Damir Špalj, Dragan Francuz, Dragan Milec, Goran Dojkić, Ivana Francuz, Ivica Mihaljević, Marija Milošević, Matko Florijančić, Miroslav Arambašić, Nenad Milošević, Petar Čvagić, Štefica Čvagić, Veljko Čvagić, Zdravko Pavlović, Zlatko Gregurić i Zvonimir Hajnc.

Ovu knjigu fotografija darujemo Gradu Valpovu i gradonačelniku Leonu Žulju. Knjiga fotografija, odabirom najboljih motiva, dokumentirani je desetodnevni presjek kulturnih događanja „48 Ljeta valpovačkog“, zabilježeno svjedočanstvo vremena i događanja, doživljaja i sjećanja, za našu i dolazeće generacije.

Sigurni smo kako će ova vrijedna slikovnica naći trajno utočište u ambijentu u kojem se kroz fotografski izričaj visoko vrednuje kultura i njeguje iskonsko narodno stvaralaštvo Grada Valpova i Valpovštine.

 

Napisao: Dragan Milec

Predsjednik: Veljko Čvagić
Tajnik: Dragan Francuz

 

Smotra amaterskog kulturnog stvaralaštva Ljeto valpovačko

Krajem 1968. godine sazvan je u Valpovu jedan širi krug kulturnih i društvenih djelatnika Valpovštine radi dogovora oko organizacije jedne općinske i kulturne manifestacije koja bi jednom godišnje okupila amatersko stvaralaštvo s područja Valpovštine.
Time su željeli očuvati stare narodne nošnje od prodaje i propadanja, ujedno obnoviti plesove i starinske običaje pojedinih sela i krajeva te tu ljepotu i bogatstvo prikazati javnosti.
Sastanak je donio konkretne rezultate: buduća najveća općinska manifestacija nosit će ime Ljeto valpovačko, a bit će to smotra izvornog folklora, dramskog i glazbenog stvaralaštva Valpovštine. Zaključeno je da osim amatera Valpovštine program treba popuniti i ostalim folklornim grupama regije i šire, profesionalnim kazalištima i estradnim grupama.

Od samog početka do danas, kada se Ljeto valpovačko održalo 48. godinu za redom, cilj organizatora bio je očuvanje identiteta našega kraja i tradicijske kulture.
Da bi ostao pismeni trag, već pri prvoj manifestaciji, 1969. godine, Odbor je izdao program – katalog na kojem je dominirao simbol koji je i danas aktualan: stilizirani plesni par u narodnoj nošnji s lirom i maskom u rukama u čijoj je pozadini Dvorac Prandau-Normann, a idejni tvorac simbola je Vladimir Hlavač.

Program-katalog jedini je pisani dokument koji kontinuirano svjedoči o sadržajima Ljeta valpovačkog. No, od 1996. godine, zahvaljujući entuzijastima okupljenim u Matici hrvatskoj Valpovo, Smotra amaterskog kulturnog stvaralaštva Ljeto valpovačko u svoj je program uvrstila promociju Valpovačkog godišnjaka - publikaciju koja objedinjuje sve što se na polju kulture događalo u proteklih godinu dana te neke važnije povijesne sadržaje, a značajno mjesto zauzima upravo osvrt na proteklo Ljeto valpovačko.

Tijekom trajanja programa Ljeta valpovačkog, na pozornici se izmjeni na tisuće sudionika, a posjetitelji mogu uživati u različitim sadržajima, kao što su: izložbe likovnih radova stvaratelja s područja Valpovštine, ručnih radova, fotografija, etnografije i drugih izložbi, kolonija slikara i kipara, koncerti tamburaške i klasične glazbe, revija pjevača amatera kazališne predstave, svečana povorka šokačkih zaprega i folklornih skupina, koncert puhačkog orkestra i nastup mažoretkinja grada Valpova.
Neizostavni dio programa Ljeta valpovačkog je Kulenijada – natjecanje za najbolje spravljeni kulen, a u novije vrijeme, ispred dvorca organizira se eko-etno sajam na kojem svoje proizvode i rukotvorine izlože pojedinci i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, zumba masterclass na Trgu kralja Tomislava te Slama kup - natjecanje jahača u brzini i spretnosti.

Odbor Ljeta valpovačkog svake godine obogaćivao je Smotru folklora nastupom hrvatskih skupina dijaspore te stranih folklornih skupina, što je popraćeno velikom pažnjom i prihvaćanjem mnogobrojne publike.
Njihovo gostovanje na ljetnoj pozornici u Dvorcu temelji se na zasnovanim prijateljstvima KUD-ova s Valpovštine koji su tijekom proteklih 48 godina gostovali u dijaspori i zemljama sa svojim specifičnim folklorom.

Za vrijeme Ljeta valpovačkog Valpovo ugosti stotine anonimnih, ali i afirmiranih umjetnika iz glazbenog, plesnog i likovnog amaterizma koji su Ljeto valpovačko po umjetničkim dometima učinili poznatim u cijeloj Hrvatskoj pa i van granica Lijepe naše.

Svako Ljeto valpovačko donijelo je nešto novo, bogatije, s puno uloženog truda u raznolikosti prikazivanja naše tradicije. Ostali su odjeci među građanima Valpova, njihovim gostima i slučajnim prolaznicima, u pohvalama, vjerojatno i kritikama, ali, zasigurno, u lijepim sjećanjima sudionika.

Danas, kada kulturna i ekonomska globalizacija prevladava dosadašnje okvire društvenih odnosa i nosi sa sobom protok navika, običaja i kultura drugih naroda, Ljeto valpovačko uspjelo je očuvati svoju osobnost i nacionalni identitet.

 

Nada Kavicki

 

 

 

Grad Valpovo i tvrtka HR-Koncept d.o.o. iz Nedelišća, Novakova 11, dana 09. travnja 2015. godine sklopili su Ugovor o sudjelovanju u projektu pod nazivom Finoteka.com.

Finoteka.com je prva hrvatska Internet tražilica proizvođača domaće hrane i njihovih proizvoda, koja je s vremenom postala i centralno mjesto tržišta domaće hrane u Republici Hrvatskoj. Trenutno je više od 2.000 proizvođača uključeno u projekt, s tisućama proizvoda u ponudi. U sustav je do sada uključeno i 46 jedinica lokalne samouprave, koje sufinanciranjem osiguravaju besplatne usluge krajnjim korisnicima. Male i velike trgovine, otkupljivači, prerađivači, hoteli, restorani i brojne druge fizičke i pravne osobe pomoću ovog Internet sustava potpuno besplatno pretražuju široku ponudu domaćih proizvoda iz svih krajeva Hrvatske, pronalaze proizvođače te ih izravno kontaktiraju i kupuju od njih hranu bez posrednika.

Osnovni cilj navedenog projekta je omogućiti povezivanje poljoprivrednih proizvođača domaće sa kupcima hrane iz cijele Hrvatske (malim i velikim trgovinama, otkupljivačima, prerađivačima, hotelima, restoranima, voćarima, krajnjim konzumentima), te ih učiniti što konkurentnijima i na taj način doprinijeti razvoju hrvatskih ruralnih područja kao i razvoju cjelokupnog hrvatskog gospodarstva.

Pravo na korištenje usluge Finoteka.com imaju tržišno orijentirana poljoprivredna gospodarstva s područja RH koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, te ostali registrirani proizvođači hrane sa sjedištem odnosno prebivalištem na području RH.

Na web portalu www.finoteka.com moguće je oglašavati slijedeće skupine proizvoda: voće, proizvodi od voća, povrće, proizvodi od povrća, vina, ostala pića, pčelinji proizvodi, ulja, mesni proizvodi, svježe meso, jaja, gljive, mlijeko, ribe, plodovi mora, zimnica, kukuruz, žitarice, biljni proizvodi i ostala hrana.

Od početka travnja 2015. godine sustav Finoteka.com dostupan je i svim zainteresiranim proizvođačima domaće hrane s područja grada Valpova. Ukoliko ste zainteresirani da se i Vaši proizvodi nalaze na web portalu finoteka.com te da budu dostupni brojnim fizičkim i pravnim osobama, uključite se u ovaj projekt putem internetske stranice www.finoteka.com ili na način da ispunite obrazac koji je dostupan u Upravnom odjelu za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Valpova.

 

 

Finoteka.com - PREZENTACIJA pptx

Finoteka.com - REGISTRACIJA pdf

 

Sve dodatne informacije moguće je dobiti na slijedećim adresama:

 

Grad Valpovo

Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo

Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnosti

Marko Vuksanić, univ.spec.oec.

Tel: 031/ 656 – 213

Mob: 098 900 5794

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   /  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">marko.vuksanić@gmail.com

Web: www.valpovo.hr

 

 

HR-Koncept d.o.o. iz Nedelišća

Novakova 11, 40305 Nedelišće

Valentina Oreški

Tel: 040/ 821 – 501

Mob: 092 318 2911

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web: www.finoteka.com

 

 

 

 

RASPORED PRIKAZIVANJA FILMOVA

 

STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA

 

TEMELJNE ODREDBE

Jedna od osnovnih odrednica politike Grada Valpova je korištenje mjera koje omogućavaju kvalitetniji pristup prema mladima u pravcu ublažavanja nezaposlenosti, naročito za osobe visokog ili višeg stupnja naobrazbe. Zbog toga je Grad Valpovo od 2011. godine uključen u program Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pod nazivom „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa.“.

Osnovni cilj ovog programa je mladim nezaposlenim osobama bez radnog iskustva i staža osigurati kroz volontiranje ulazak na tržište rada, te im pomoći u stjecanju radnog iskustva koje bi im omogućilo polaganje stručnih ispita. 

Za svakog polaznika stručnog osposobljavanja osigurana je naknada preko resornog Ministarstva u iznosu od 2.400,00 kn neto, trošak prijevoza ovisno o mjestu stanovanja, te su predviđene i dodatne uplate u mirovinski i zdravstveni stup osiguranja. 

Grad Valpovo je otvoren za suradnju kako sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje tako i sa drugim državnim institucijama, provodeći njihove poticajne programe kojima se povećava motiviranost za zapošljavanje osoba bez radnog iskustva, dugotrajno nezaposlenih osoba i drugih ranjivih skupina nezaposlenih, s osobitim naglaskom na njihovu socijalnu uključenost.  

 

UVJETI ZA PRIJEM

Osobe koje se primaju na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Grad Valpovo moraju ispunjavati uvjete propisane člankom 12. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, kao i uvjete iz Zakona o poticanju zapošljavanja („Narodne novine“ br. 57/12 i 120/12), i to kako slijedi u nastavku:

- punoljetnost,

- hrvatsko državljanstvo,

- zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba prima,

- prijava u evidenciju nezaposlenih osoba pri nadležnoj službi za zapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje duže od 30 dana, 

- odgovarajući stupanj obrazovanja i struku predviđenu za obavljanje poslova radnog mjesta za čije se obavljanje prima na stručno osposobljavanje;

- da osoba nema više od jedne godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima;

- da za osobu ne postoje zapreke za prijam u službu utvrđene odredbom članka 15. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

 

POSTUPAK PRIJEMA

Sve zainteresirane osobe koje žele odraditi stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Gradu Valpovu obavezne su podnijeti potpunu i pravovremenu prijavu na Javni poziv, koji se raspisuje dva ili tri puta godišnje ovisno o potrebama Grada Valpova.

Uz prijavu na Javni poziv obavezno je dostaviti slijedeću dokumentaciju i dokaze o ispunjavanju uvjeta:

1. Životopis (vlastoručno potpisan);

2. Dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika domovnice ili važeće osobne iskaznice);

3. Potvrda nadležne službe za zapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o vođenju u evidenciji nezaposlenih osoba;

4. Dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja i struci (preslika diplome, potvrde ili svjedodžbe);

5. Dokaz o tome da nema više od jedne godine odgovarajućeg stručnog radnog iskustva u zvanju za koje su se obrazovali (elektronički zapis ili potvrda o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje);

6. Uvjerenje o nekažnjavanju i činjenici da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak za kaznena djela iz članka 15. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Prijave s dokazima o ispunjavanju propisanih uvjeta podnose se u roku od osam (8) dana od dana objave Javnog poziva u zatvorenoj omotnici na slijedeću adresu.

GRAD VALPOVO

Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnosti

Matije Gupca 32

31 550 Valpovo

n/p Marko Vuksanić

 

Napomena: 

Na stručno osposobljavanje u Grad Valpovo primaju se polaznici sa završenim srednjoškolskim obrazovanjem (ekonomist/ica, poslovni tajnik/ica, komercijalist/ica, gimnazijsko obrazovanje), te polaznici sa završenim preddiplomskim, diplomskim ili integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem, odnosno preddiplomskim ili specijalističkim diplomskim stručnim studijem društvenog ili humanističkog usmjerenja. 

 

DODATNE INFORMACIJE

Osoba zadužena za provedbu programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pod nazivom „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“ od strane Grada Valpova:

Marko Vuksanić, univ.spec.oec.

Viši stručni suradnik za poljoprivredno zemljište i gospodarstvo

 

Grad Valpovo

Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnosti

Matije Gupca 32

31 550 Valpovo

Tel: 031 / 656 – 213

Fax: 031 / 651 - 408

Mob: 098 900 5794

E-mail:    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

             This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Web: www.valpovo.hr 

 

LINK: 

Javni poziv - stručno osposobljavanje za 2016. godinu 

Plan prijema na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Grad Valpovo 2016.

---

Plan prijema za 2015. godinu 

 

 

 

 

       

_____________________________________________________________________________________________

PLANOVI U IZRADI

OBAVIJESTI 2017.

Obavijest o izradi III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Valpova

Odluka o izradi III. izmjena i dopuna PPUG Valpova

 

 

_____________________________________________________________________________________________

 PROSTORNI PLANOVI

 

1. PROSTORNI PLAN UREĐENJA GRADA VALPOVA (PPUG)

2. URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA GRADA VALPOVA (UPUG)

 

Za otvaranje dokumenata na ovim stranicama potrebni su Vam slijedeći programi:

– AdbeRdr80_en_US 

– DwfViewerSetup 

 

SPORT

 

Zajednica športskih udruga grada Valpovo 

Kalendar događanja

Sportaši

Sportski adresar 

Teniski centar Valpovo 

Povijest športa u Valpovštini

Športski objekti 

Ostale udruge

Odbojkaški klub "VALPOVKA" Valpovo (link)

VAŽNI BROJEVI

 

Ured državne uprave u OBŽ, Ispostava Valpovo, Valpovo, K.P.Krešimira IV, br.1., tel: 031/651-011

Državna geodetska uprava, Područni ured za katastar Osijek, Ispostava Valpovo, adresa: Valpovo, K.P.Krešimira IV, br.1, tel:031/651-181,

Ministarstvo financija - Porezna uprava, P.U.Osijek, Ispostava Valpovo, adresa:K.P.Krešimira IV br.1., tel: 031/656-010,

Zavod za zapošljavanje – Ispostava Valpovo, adresa:Ulica Dr.F.Tuđmana 7., tel:031/651-386

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje – Ispostava Valpovo, adresa:Valpovo, M.Gupca 11., tel:031/651-325

Hrvatski zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje- Ispostava Valpovo, adresa:Ulica Dr.F.Tuđmana 7., tel:651-357

Matični ured Valpovo, adresa: Valpovo, K.P.Krešimira IV, br.1., Tel:031/651-055

Općinski sud u Valpovu, adresa:Valpovo, K.P.Krešimira IV, br.3., tel:031/656-100

Općinsko državno odvjetništvo, adresa: Valpovo, K.P.Krešimira IV, br.3., tele:031/651-415

Prekršajni sud u Valpovu, adresa: Valpovo, Trg K.Tomislava 11, tele:031/651-565

Dom zdravlja Valpovo, adresa:K.P.Krešimira IV br.4., tele:031/651-555

Veterinarska stanica Valpovo, adresa:Valpovo, M.Gupca 36, tel:031/651-530

Ustanova za kulturne djelatnosti A.E.Miroljub, adresa: Valpovo, J.J.Strossmayera 36., tel: 031/650-490

Policijska postaja Valpovo, adresa: Valpovo, I.L.Ribara 8., tele:031/238-420

Dobrovoljno vatrogasno društvo Valpovo, tel:031/651-237

Javni bilježnik Mandica Popović, tel:031/650-211

Srednja škola Valpovo, adresa:ulica Dr.F.Tuđmana 2., tele:031/651-577

Osnovna škola Valpovo, adresa:I.L.Ribara 3., tel:031/651-576

Osnovna škola Ladimirevci, adresa: Ladimirevci, tel:031/

Informatička škola “Page” Valpovo, Braće Radić 34, tel.: 651-380

Župni ured Valpovo, tel:031/651-513 

Hrvatski radio Valpoština, adresa: Valpovo, K.P.Krešimira IV, br.3., tel:031/656-300

Slavonski dom Valpovo, adresa: Valpovo, Trg K.Tomislava 11.,tel:031/651-333

Glas Slavonije Valpovo, adresa: Valpovo, J.J.Strossmayera.3., tel:031/651-118

Autobusni kolodvor, tel:031/651-185.

 

 

GOSPODARSTVO

 

1. Valpovački poduzetnički centar

Sve informacije o aktivnostima i radu Valpovačkog poduzetničko centra, mogu se dobiti na Internet stranici: http:/www.valpoc.hr/

Valpovački poduzetnički centar d.o.o. upisan je u registar Trgovačkog suda u Osijeku 27. prosinca 2002. godine i registriran kao društvo s ograničenom odgovornošću. Matični broj Centra je 1687816. Sjedište mu je u Valpovu na Trgu Kralja Tomislava 14, I. kat.

Zgrada u kojoj Centar djeluje u vlasništvu je Grada Valpova koji je uložio sredstva za uređenje poslovnih prostora kako bi Centar mogao započeti s radom.

Jedini osnivač i vlasnik Centra je Grad Valpovo.

U Valpovačkom poduzetničkom centru zaposlena su dva djelatnika, jedna diplomirana pravnica, jedan diplomirani ekonomist i direktor Centra, diplomirana pravnica.

Djelatnici Centra završili su izobrazbu za savjetnike u poduzetništvu prema programu Ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo.

Zadaća Centra je da svojom djelatnošću potiče i promiče gospodarski razvoj malog i srednjeg poduzetništva na lokalnoj razini.

 

Usluge koje Centar pruža postojećim i potencijalnim poduzetnicima odnose se na :

- besplatne savjetodavne i konzultantske usluge u poduzetništvu,

- besplatne informacije o projektima i programima u poduzetništvu,

- istraživanje tržišta i marketinga za poduzetništvo,

- poslovno posredovanje za potrebe poduzetnika,

- izrada poduzetničkih projekata i elaborata za kredite i poslovno planiranje,

- organizacija seminara za poduzetništvo i poduzetnike

- organizacija tribina i radionica za poduzetništvo i poduzetnike,

- internet usluge i povezivanje poduzetnika,

- izrada kataloga, studija i programa za lokalnu sredinu,

- organizacija sajmova poduzetništva ili sudjelovanje na sajmovima,

- koordinacija poduzetničke aktivnosti u lokalnoj sredini.

 

2. Poslovni imenik

a) Zona malog gospodarstva Red Br. Naziv tvrtke ili obrta direktor/vlasnik kontakt Djelatnost tvrtke/obrta Proizvodi u tvrtci/obrtu

1.    Mala mljekara d.o.o. Jozo Šutalo Tel: 650 - 460 Prerada  i otkup mlijeka i  proizv.mliječnih proizvoda Svježi sir

2.    Future pool-Tomac d.o.o. Tomac Željko Tel: 654 - 411 Proizvodnja i trgovina Bazenska oprema, agregati, pumpe, alati, vrtni program (strojevi)

3.    Santaj plastika d.o.o. Zvonko Santaj Tel: 656-400 Proizvodnja, trgovina i usluge Proizvodi od plastike

4.    Templum d.o.o. Zdenko Moravek Tel: 652-222 Proizvodnja i trgovina Građevinska stolarija

5.    Plazonić d.o.o. Jerko Plazonić Tel: 650-576 098/252-031 Građevinarstvo, trgovina i usluge Visoko i nisko gradnja, kuće, parkirališta

6.    PC Veliškovci  Koprivnjak Josip Tel: 651-700 Poljoprivredna proizv., trgovina Voće i ratarske kulture

7.    Briketstroj d.o.o. Knapić Stjepan Tel: 098/ 338-406 652-888 Strojna obrada i konstrukcija Metaloprerađivačka proizvodnja

8.    TBG Beton d.o.o. Heidelberger concern Tel: 654-066 Mob:091/352-1368 Proizvodnja  i dostava betona Proizv. betona, dostava šljunka

9.    Veneziano Alen Neuwirth Završni radovi u građevinarstvu Izrada i montaža alumin.roleta

10.    Elektro-vrata Vukelić Milan Tel: 307-008 098/ 232-008 Elektroinstalacije i proizvodnja građ. bravarije od metala Elektroinstalacije, građ. bravarije od metala.

11.    Prozori-Moravek d.o.o.  Proizvodnja drvene građevne stolarije i export-import u stečaju U STEČAJU

12.    Minjon    Božana Nikolić Tel: 651-244 Trgovina na veliko pekarstvo

13.    Iveral centar Ivica Sarić Tel: 654-213 Obrt za uslužne djelatnosti Izrada kuhinjskog namještaja

14.    Autocentar Ivica Ivica Galičić Tel: 651-037 Održavanje i popravak mot.vozila   

15.    B i D Galičić d.o.o. Branko Galičić Tel: 652-700  Autoservis   

16.    Autoprijevoznik Turalija Željko Turalija Tel:098/372-267 Autoprijevoz, saniranje građevinskih terena Prijevoz

17.    Albert d.o.o. Albert Ivan Tel:091/562-1909 Bravarska radionica Obrada metala

 

b) Poslovna zona          

Red Br.    Naziv tvrtke ili obrta    Direktora/vlasnik Kontakt    Djelatnost tvrtke/obrta    Proizvodi u tvrtci/obrtu

1.    Plodine d.o.o. Mile Ćurković Tel: 652-220 Trgovina na malo Maloprodaja robe široke potrošnje

2.    Lidl Trgovina na malo Maloprodaja robe široke potrošnje

3.    Grič Petrol d.o.o. Samobor Nediljko Žaja Tel: 00385(0)1 3323-726 Trgovina na veliko gorivima i mazivima Prodaja naftnih derivata

4.    Swon d.o.o.  Proizvodnja i usluge

5.    Hrvatske ceste           

6.    Croatia d.d.           

7.    Cautio Našice d.o.o. Nedjeljko Mihalj Tel: 615-800 Trgovina na malo   

 

3. Udruženje obrtnika Valpovo

Udruženje obrtnika Valpovo obuhvaća sve obrtnike sa područja gradova Valpovo i Belišće, te općina Bizovac i Petrijevci.

Udruženje sa 31.12.2005. godine u svome članstvu ima 503 obrtnika, od kojih je sljedeći broj po mjestima:

 

a)    Grad Valpovo 226 obrtnika,

b)    Grad Belišće 152 obrtnika,

c)    Općina Bizovac 55 obrtnika,

d)    Općina Petrijevci 39 obrtnika,

Pored toga, djeluje još ukupno 31 autoprijevoznik, od čega je jedan registriran kao taksist, te tri auto-škole.

Udruženje svoju redovitu djelatnost obavlja u vlastitom poslovnom prostoru koji se nalazi u samom središtu grada Valpova, sa jednim zaposlenim radnikom koji je ujedno i tajnik te ima završen pravni fakultet.

Sve dodatne informacije o radu udruženja i aktivnostima mogu se pronaći na internet stranici http:/www.uov.hr/

 

4. Državno poljoprivredno zemljište

Gradsko vijeće Grada Valpova donijelo je, sukladno odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu ("Narodne novine" br.66/01, 87/02, 48/05 i 90/05), u siječnju 2003.godine Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države za područje Grada Valpova ("Službeni glasnik Grada Valpova" br.1/03, 12/04, 3/07).

 

Programom je predviđeno ukupno 3812,7599 ha državnog poljoprivrednog zemljišta, od čega:

a)    za povrat 394,4418 ha,

b)    za podaju 1347,0732 ha,

c)    za zakup 488,6529 ha,

d)    za koncesiju 1897,6301 ha,

e)    izdvojeno od poljoprivredne proizvodnje radi formiranja gospodarskih (poduzetničkih) zona 73,1489 ha.

 

Prodaja

Od donošenja Programa raspolaganja do danas, u cijelosti su provedena dva kruga javnog natječaja za prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta.

Na raspisanom prvom krugu javnog natječaja ukupno je prodano 801,2216 ha državnog poljoprivrednog zemljišta, a u posljednjem raspisanom drugom krugu javnog natječaja prodano je ukupno 359,5306 ha državnog poljoprivrednog zemljišta, te su sa odabranim najpovoljnijim ponuditeljima zaključeni ugovori o prodaji. 

Trenutno je u tijeku ishođenje suglasnosti mjerodavnog ministarstva na odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta sukladno objavljenom javnom natječaju za treći krug prodaje državnog poljoprivrednog zemljišta. Navedenom Odlukom obuhvaćeno je ukupno 43,3494 ha  poljoprivrednog zemljišta.

 

Zakup

Jednako kao i kod prodaje, do sada su provedena dva kruga javnog natječaja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Tijekom provedbe prvog kruga javnog natječaja,  sukladno odluci Gradskog vijeća o odabiru najpovoljnije ponude, zaključeni su ugovori sa odabranim najpovoljnijim ponuditeljima za ukupno 260,9929 ha državnog poljoprivrednog zemljišta. Na drugom javnom natječaju za zakup, koji je okončan krajem 2006.godine, ukupno je dano u zakup 160,0147 ha državnog poljoprivrednog zemljišta.

Trenutno je u tijeku ishođenje suglasnosti mjerodavnog ministarstva na odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta sukladno objavljenom javnom natječaju za treći krug zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta. Navedenom Odlukom obuhvaćeno je 53,6006 ha državnog poljoprivrednog zemljišta.

 

5. Poljoprivredno-prehrambeni koncern Valpovo d.d.

Financijski pokazatelji poslovanja poduzetnika grada Valpova u 2005. i 2006.g.