MANIFESTACIJA „USKRS U VALPOVU“

U organizaciji Grada Valpova, Valpovačkog poduzetničkog centra , Turističke  zajednice  grada Valpova i Ustanove za kulturu Ante Evetović Miroljub od 04. do 17. travnja 2017. g.  održava se manifestacija „Uskrs u Valpovu „ .   Dana 04. travnja 2017. u organizaciju  DND Valpovo u Gradskoj knjižnici i čitaonici održana je radionica  izrade zečića od čarapica.  Drugoga dana 05. travnja 2017. godine održana je  druga radionica sa djecom 3.r. OŠ „Matija Petar Katančić“ iz Valpova  zajedno s njihovom razrednicom Jadrankom 

Špiranović ujedno i volonterkom DND-a. Prema komentarima djece i njihove razrednice djeca su uživala u izradi zečića koje su ponijeli kući, bili su vrlo zainteresirani za ovakav oblik kreativnog izražavanja i izrazili su želju za ponovnim druženjem na sličnim radionicama. Zečići se mogu kupiti ( dobrovoljni prilog ) na   Uskrsnom sajmu u Valpovu sve do 13. travnja 2017. godine.

Dana 08. travnja 2017. g. je na Trgu kralja Tomislava otvoren "Uskrsni sajam. Uz ponudu tradicijskih te etno i ekoloških proizvoda, posjetitelji su uživali i u nastupu članova HKUD "Valpovo 1905." Poseban doživljaj za najmlađe posjetitelje bio je dolazak "Moto zečeva" koji su im podijelili slatke paketiće. 

Istoga dana s početkom u 17h a povodom  i nadolazećih Uskršnjih blagdana grad Valpovo darivao je besplatan ulaz na projekciju štrumpfova. Naši najmlađi sugrađani i njihovi roditelji ispunili su kino dvoranu i galeriju kina do posljednjeg mjesta.

U nastavku manifestacije „ Uskrs u Valpovu „ danas 10. travnja 2017. godine na Trgu Kralja Tomislava održan je drugi dan Uskrsnog sajama ,te je  u Valpovačkom perivoju održana  Uskrsna igraonica „Potraga za pisanicama “ u kojoj  je sudjelovala djeca iz starije skupine „Štrumpfova“  iz dječjeg vrtića „Moj Bambi“ iz Valpova. Djeca su se obradovala pronađenim slatkišima,  a cijeli  program su  upotpunili   prigodnim pjesmicama, plesovima i recitacijama koje su naučili sa svojim tetama Vedranom i Stelom.